Ons Familiebedrijf heeft diepe wortels

Ons Familiebedrijf

heeft diepe wortels

De grondleggers van ons bedrijf zijn Jan en Bep van der Dussen (zie foto hierboven). Al op zijn 14e had Jan met 2 broers een kleine kwekerij aan de Schollevaartseweg in Capelle aan den IJssel en daarnaast begeleidde hij vanaf 1965 vele jaren als zelfstandige de groei van planten bij tuinders.

Nadat de kwekerij, die hij met twee broers had, weg moest voor de beoogde aanleg van een begraafplaats, mocht de voormalig gepachte grond nog wel tot nader order door Jan gebruikt worden. Dankzij de héél goede grond groeide alles daar heel goed. Met een plank over de sloot voor de toegang, zelf rondgebrachte folders en een bord “Zaterdag planten te koop” was de basis voor ons hedendaagse groencentrum een feit.

Omstreeks 1966 verhuisde het jonge echtpaar naar de Albert van ’t Hartweg 59 met daarachter een stuk tuingrond. Jan bleef de eerste jaren doordeweeks nog voor tuinders werken terwijl Bep de 6 kinderen verzorgde (David, Elisabeth, Rebecca, Gideon, Nathan en Simeon) met overdag de verkoop van de planten, die er in de volle grond gekweekt werden.

Met de jaren groeide het bedrijf gestaag door naamsbekendheid en aankoop van naastgelegen tuingronden. Nathan werkte van jongs af aan mee en in 1994 werd de naam dus VOF Tuinplantencentrum van der Dussen. David is na een periode van loondienst bij de VOF in 2002 ook als firmant toegetreden.

Nadat Nathan begin 2020 aangaf om gezondheidsredenen te willen stoppen heeft ook David over de toekomst nagedacht en is een plan uitgewerkt voor de continuatie van het familiebedrijf en behoud van de werkgelegenheid.

Per 01-01-2021 is het bedrijf overgegaan van oprichter Jan en zonen Nathan en David naar respectievelijk de 2e en 3 generatie met Simeon, Tim en Simon van der Dussen onder een naam die recht doet aan wat wij doen: Van der Dussen Groencentrum. En hoe mooi is het dan dat Jan, of “Opa Van der Dussen” zoals wij hem noemen, achter de schermen nog steeds volop meewerkt en door heel veel klanten wordt herkend.

Met alle vernieuwingen én met behoud van al onze kenmerken en waarden, zijn we klaar voor de toekomst. Een traditioneel familiebedrijf waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan, met een team van enthousiaste groenspecialisten en met een groot en breed assortiment tuinbeplanting.

Met de winkelruimte in de kas van 650m2 en een buitenverkoop/voorraadterrein van ongeveer 14.000 m2 is het bedrijf met recht de Groenkampioen van de regio met een duidelijke missie:

Mensen blij maken met groen!